Grills

Jak správně grilovat

Základem kvalitního grilování je už samotné roztopení grilu

grilujte jako profesionál

Než se pustíme do samotného grilování, měl by být gril správně nahřátý a to na teplotu 200 až 230 °C při přímém grilování. U plynových a elektrických grilů je nahřátí i obsluha jednodušší, regulace teploty funguje přesně a rychle pomocí otočné regulace plamene.

Přímé grilování

Rozžhavené palivo je rozmístěno po celé ploše grilu, tím se ohřívá celá plocha roštu. Tato metoda je vhodná pro přípravu pokrmů do 15 minut, například steak, hamburger nebo kotleta, výborně touto metodou uděláte klobásky nebo zeleninu.

Při přímé metodě grilování je nutné pokrm minimálně jednou obrátit. Prudkým upečením masa dosáhneme zatáhnutí a tím je maso uvnitř šťavnaté.
Vždy je důležité, aby uhlí nebo brikety nehořely, ale dodávaly pouze žádané teplo. Při samotném grilování je dobré mít gril s poklopem, díky kterému nemá palivo velký přísun kyslíku a při odkapávání tuku z masa nehrozí vzplanutí ohně.

Nepřímé grilování

Uhlí nebo brikety rozmístíme po okraji, aby byl prostředek grilu volný. Do tohoto prostoru můžeme umístit misku na odkapávání tuku, aby nedocházelo k přepalování a vznícení. Maso umístíme nad misku a teplo proudí v grilu stejně jako v horkovzdušné troubě. Tato metoda je vhodná ke grilování větších kusů masa, celých kuřat, žeber nebo například i ke grilování drůbeže. V grilu nedochází tolik k dýmení a pokrmy jsou tak grilovány o něco zdravěji. Pokud máte plynový gril s dvěma hořáky, zapalte jeden hořák na nejvyšší teplotu a pokrmy grilujte nad druhým, vypnutým, hořákem. Pokud váš gril disponuje třemi hořáky, zapalte pouze krajní hořáky na nejvyšší výkon a pokrm grilujte nad prostředním vypnutým hořákem. 

Jak správně topit dřevem
Keramický gril XLarge, Big Green Egg

Jak grilovat na plynovém grilu. 

Zkušenosti ukazují, že na plynovém grilu se griluje nejsnáze. A to zejména proto, že můžete snadno ovládat výkon grilu a grilované pokrmy tak jednoduše nespálíte. Grilování na plynovém grilu je zdravější a rychlejší. 

plynovy-gril

S elektrickým grilem můžete grilovat ve městě na balkóně

Grilujte klidně v centru města nebo na vesnici! Na terase, na balkoně, ve vnitrobloku, nebo klidně v kuchyni a od sousedů namísto nadávek uslyšíte jen slastné mňam.
ROZKLAD DŘEVA - ZPLYŇOVÁNÍ

Práce s uhlím má specifická pravidla

Jak rozjet grilování,  dřevo nebo právě dřevěné uhlí. To totiž dodává připravovanému jídlu na chuti. Nejenže se griluje, ale taky lehce zauzuje, takže je chuťově komplexnější, a tedy zajímavější.

uhelny-gril
Model grilu Videro G3-S Vario+

grilování na plynu

Plynové grily

Pro všechny milovníky lahodných pokrmů s rychlou přípravou jsou prémiové plynové grily RÖSLE ideální volbou. Zapomeňte na složité a časově náročné přípravy – vychutnejte si zážitek z venkovního grilování naplno! Spolehlivý přehled o teplotě vám umožní profesionální přípravu šťavnatých a křupavých jídel s absolutní přesností. Špičková technologie zaručuje vždy perfektní výsledek.

Kvalitní, stylový a praktický gril na plyn vám přinese spoustu radostných chvil a neobyčejných chuťových zážitků strávených ve skvělé společnosti vašich přátel. Objevte nekonečné možnosti plynových grilů RÖSLE s vlastnostmi plnohodnotné venkovní kuchyně! Pozvedněte grilování na vyšší úroveň a připravte si v pohodlí domova pokrmy, které předčí vaše očekávání. Zažijte venkovní grilování tak, jak ho ještě neznáte. Jednoduše a bez limitů.

grilování na dřevěném uhlí

Grily na dřevěné uhlí

Zahradní grily na dřevěné uhlí přinášejí autentický zážitek pro všechny milovníky typické vůně, zvuku praskajícího dřeva a jedinečné chuti grilovaných pokrmů. S grily na dřevěné uhlí RÖSLE ve špičkové kvalitě si vychutnáte nejenom fantastické kulinářské zážitky, ale i příjemné chvilky s vašimi přáteli a rodinou. Vynikají svým atraktivní vzhledem, velkou grilovací plochou a skvělým hořením. Díky důmyslnému systém regulace vzduchu lze snadno a přesně ovládat teplotu grilu. Praktický poklop umožňuje grilování za každého počasí.

Připravte si své oblíbené pokrmy na otevřeném ohni kdykoliv na ně dostanete chuť. Jedině s grilem na dřevěné uhlí zažijete tu pravou nezaměnitelnou atmosféru!

Gril na dřevěné uhlí No. 1 AIR F60
Nejrychlejší rozpalovač looftlighter

Příslušenství pro grilování

Nejrychlejší rozpalovač

Zapalte svůj krb nebo gril během jediné minuty

Looftlighter je švédský vynález, který eliminuje použití tekutých a tuhých chemických podpalovačů při zapalování vašeho krbu nebo grilu.

Proč Looftlighter?

  1. Rychlý start
  2. Vhodný pro grily i krby
  3. Grilujete již za 5 minut
  4. Použitelný venku i vevnitř
  5. 2 roky záruka 

Příslušenství pro grilování

Litinové nádobí je pro vaření ideální

Finské litinové nádobí OPA je určené k tepelné úpravě ingrediencí
a pokrmů na tuku a lze je používat na všech zařízeních určených pro
vaření jako jsou plynové sporáky, indukční a sklokeramická desky,
v horkovzdušné troubě, na gril či v kamado nebo při vaření na venkovním
ohništi. Restování, dušení, smažení, grilování či uzení. S litinovým nádobím
můžete využít všechny techniky vaření.

Litina je pro vaření skvělá. Díky vysoké tepelné vodivosti a akumulaci
dokáže teplo absorbovat a poté je postupně předávat do připravovaných
surovin. Ingredience se tak připravují rovnoměrně, zůstávají křehké
a šťavnaté. Litinové nádobí má de facto neomezenou životnost, je velmi
odolné a při správné péči vydrží po celé generace.

Litinové nádobí OPA je smaltované. Smaltovaná litina nekoroduje a na
rozdíl od klasické litiny neabsorbuje chuť jídla. Navíc péče o smaltované
nádobí je výrazně jednodušší.
Výhody smaltu

opa-katalog-2021-nahled

JAK KOUPIT DOBRÝ STEAK?

Jak poznat kvalitní hovězí maso

Pokud chcete koupit kvalitní hovězí steak pro přípravu ve vašem Big Green Egg, samozřejmě si můžete nechat poradit přímo od řezníka. Ale jak sami poznáte kvalitní hovězí steak? Jaké jsou rozhodující faktory a jako roli hraje v mase tuk? Po přečtení následujícího blogu si budete moci sami vybrat steak u řezníka na rohu nebo klidně objednat on-line.

JAK KOUPIT DOBRÝ STEAK?

Přehled teplot masa

Správná teplota, při které se jídlo připravuje zajistí, že bude hotové a nemusíte mít obavy, že budete servírovat nedodělaný nebo naopak převařený pokrm. Teplotu v grilu snadno poznáte a změříte. Plynové grily Videro mají ve skleněném víku umístěný velký a přehledný teploměr, kde lze teplotu snadno číst.

Pro opravdové gurmány je měření teploty naprostou nutností, proto při přípravě pokrmů měří i teplotu uvnitř pokrmu. Tuto teplotu snadno a rychle změříte pomocí vpichového teploměru. V níže uvedené tabulce najdete přehled doporučených teplot pro různé druhy masa.

Přehled teplot masa při grilování
k

Revize a posudky spalinových cest

Čištění komínů, kouřovodů, krbů a kachlových kamen

Měření emisí dle zákona č. 86/2002 Sb. v platném znění

Technická poradenství v oboru